Koreli Ayla herkesi ağlattı

Koreli Ayla herkesi ağlattı

GÜNDEM Haberleri

Savaş sırasında ailesini kaybettiği için Türk askerlerinin sahip çıktığı Koreli Ayla, "Siz olmasaydınız Güney Kore olmazdı" dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından "Kardeşliğin Unutulmaz Destanı Koreli Ayla" isimli bir program düzenlendi. Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği ile savaş sırasında ailesini kaybettiği için sahip çıktığı Koreli Ayla ile 2012 yılında buluşmalarının belgeseli yayınlandı. Belgesel gösterimi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Salonda etkinliğe katılamayan Koreli Ayla'nın görüntülü mesajı programa katılan vatandaşları gözyaşlarına boğdu. Gerçek adı Kim un Cu olan Koreli Ayla, yayınlandığı mesajda Türk askerlerine duyduğu minneti dile getirerek, "Bizim yerimize siz savaştınız, yara almadan döndüğünüz için çok sevinçliyim, sizlere teşekkür ediyorum. Buraya gelmeseydiniz Güney Kore olmayacaktı. Bütün Kore Gazilerimizin sağlık ve huzur içerisine yaşamalarını diliyorum" dedi. Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği ise o anları şöyle anlattı: "Soğuk bir kış günüydü, beş, altı yaşlarında küçük bir kız çocuğu ağlıyor, feryat ediyordu. Tek başına kalmıştı. Aldık çocuğu, bölüğe getirdik. Telafüz edemediğimizden ismini Ayla koyduk. Bize alıştı. Maskot gibi dolaşıyordu. Nereye gitsek bizimle beraber geliyordu. Hepimiz ona bakıyorduk. Biz bir yıl sonra döndük ve Ayla orada kaldı. Daha sonra Ayla, Suwan şehrinde açılan Ankara Okulu'na yerleştirildi..." İSTANBUL İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...