Yunanistan'da 'mektup' tartışması

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da 'mektup' tartışması

DÜNYA Haberleri  / AA

Hükümet Sözcüsü, SYRIZA'nın AP Milletvekili Glezos'un hükümeti eleştiren mektubuna cevap verdi: 'Glezos'un mektubu yanlış ve isabetsiz oldu'

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) Avrupa Parlamentosu milletvekili Manolis Glezos'un hükümeti eleştiren mektubunu "yanlış ve isabetsiz" olarak değerlendirdi.

Sakelaridis yaptığı yazılı açıklamada, "Manolis Glezos'a ne olursa olsun saygı duymaya devam edeceğiz. Glezos'un mektubu yanlış ve isabetsiz oldu" ifadesini kullandı. SYRIZA hükümetinin üç hafta içinde her şeyi değiştiremeyeceğini belirten Sakelaridis, şöyle devam etti:
"Hükümetin yavaş yavaş zaferler elde ettiğini görüyoruz. Eski hükümetin beş yıl içinde başaramadığı şeyleri üç hafta içinde başarmamızı sağlayacak sihirli bir değneğe sahip değiliz. Fakat Manolis Glezos'un istediği şeylerin temeli atıyoruz."
Glezos'un zihinlerdeki kaygıları dile getirdiğini kaydeden Sakelaridis, hükümetin zor bir müzakerenin başında olduğunu ifade etti.
Yunanistan'ın "milli kahramanı" olarak gösterilen Manolis Glezos, dün "Geç olmadan" başlığıyla kaleme aldığı mektupta, hükümeti, Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısında izlediği tavır nedeniyle eleştirmişti. Glezos, mektupta, Yunan halkının SYRIZA'nın vaatlerine oy verdiğine işaret ederek Troyka'yı kurum, memorandumu anlaşma ve kreditörleri ortak diye adlandırmakla bir önceki durumun değiştirilmeyeceğini vurgulamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...