Eş Şebab'ın saldırı tehdidine ABD'den açıklama

Eş Şebab'ın saldırı tehdidine ABD'den açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi alışveriş merkezlerine yönelik spesifik bir saldırı planı görmediklerini bildirdi

Somali'deki Eş-Şebab örgütünün destekçilerine yaptığı ABD'deki alışveriş merkezlerine saldırı çağrısına ilişkin, ABD yönetiminden, alışveriş merkezlerine bu yönde spesifik bir saldırı planı görülmediği belirtildi.
ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, bir Amerikan televizyon kanalında katıldığı programda, Somali'deki Eş-Şebab örgütünün, hafta sonu ABD'nin Minnesota eyaletindeki "Mall of America" adlı alışveriş merkezine ve diğer yerlere saldırı yapılması çağrısını içeren video yayınlamasına ilişkin, söz konusu alışveriş merkezine gidecekleri "özellikle dikkatli olmaları" yönünde uyardı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın toplantısında, Eş-Şebab'ın ABD'deki alışveriş merkezlerine saldırı tehdidiyle ilgili soru üzerine, örgütün videosunun farkında olduklarını söyledi.
FBI ve İç Güvenlik Bakanlığının son aylarda, bu tür tehditleri önlemek ve azaltmak için eyalet ve yerel güvenlik güçleri ile mekanların sahipleri de dahil özel sektör üyeleriyle yakın temas halinde çalıştığını belirten Psaki, hafta sonunda da FBI ve bakanlığın ilgili kesimlerle söz konusu video hakkındaki bilgileri paylaştığını bildirdi.
Psaki, "Genel anlamda, Mall of America veya diğer alışveriş merkezlerine karşı spesifik ve kredibilitesi olan bir saldırı planı görmüyoruz" dedi.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da şu anda alışveriş merkezlerine yönelik herhangi bir spesifik saldırı senaryosunun görülmediğini ama bu tür tehditlere karşı dikkatli olmak gerektiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...