Umre ibadeti Kudüs'ten başlayacak…

Umre ibadeti Kudüs'ten başlayacak…

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in yıllardır baskı ve şiddet uyguladığı Mescid-i Aksa'yı görmek isteyen vatandaşlara müjdeli haber Diyanet'ten geldi.

İsrail'in yıllardır baskı ve şiddet uyguladığı Mescid-i Aksa'yı görmek isteyen vatandaşlara müjdeli haber Diyanet'ten geldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs'ü de ekledi. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet'in Umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan başlayacak. nbsp; nbsp;Kudüs, Osmanlı Devleti döneminde umre programında yer alırken, Türkiye Cumhuriyeti'nde bu uygulama kaldırılmıştı. nbsp;
İLK KAFİLE NİSAN'DA GİDECEK
Mescid-i Aksa'dan başlayacak Umre turları için kayıtlar dün başladı. İlk kafile 15 Nisan 2015 tarihinde İstanbul'dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs'te, 4 gün Medine'de ve 7 gün Mekke'de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar.
KUTSAL MEKANLAR DA PROGRAMA EKLENDİ
Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup'un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut'un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat'ül Adeviyye'nin kabirleri ziyaret edilecek. Ayrıca, Kudüs'e yapılacak ziyaretlerde Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekânlar da ziyaret programına eklendi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kayıt yaptırmak isteyenlerin İl veya İlçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
BU KARAR İŞGALCİLERİ ENDİŞELENDİRDİ
Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, nbsp; geçen hafta Uluslararası Kudüs Enstitüsü'nün başkanları ile yaptığı toplantıda bu konuyu dile getirmişti. Görmez, vatandaşlardan Kudüs'ü ziyaret edilmesi gerektiği yönünde öneriler geldiğini kaydederek, "Bazı kardeşlerimiz Kudüs'ü ziyaret etmemenin Kudüs'ü başkalarına terk etmek olduğunu, bilakis ziyaret etmek gerektiğini söylüyorlar. Biz de Kudüs'ü yalnız bırakmamanın, gidip sahip çıkmanın daha doğru olduğu kanaatine vardık. Biz bu yıl büyük istişarelerle bir karar aldık. Bu kararımız Umre ziyaretlerini Kudüs ziyaretiyle birleştirme kararıdır. Yani üç mescidi de birlikte ziyaret etme geleneğini yeniden başlatma kararıdır. Doğrusu bu duyulduğunda Kudüs'te yaşayan Müslümanların gözyaşı dökerek Mescid-i Aksa'da secdeye kapandıklarını duydum. İşgalcilerin de bundan büyük bir endişe duyduğunu duydum" şeklinde konuştu.
Damla PEKER/ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...