Tayland'da cuntadan siyasette kalma sinyali

/ Kaynak: AA
Tayland'da cuntadan siyasette kalma sinyali

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'da cunta yönetimi üyelerine, sivil yönetime geçildiğinde iki yıl siyaset yapma yasağı getiren teklif reddedildi

Tayland'da Başbakan Prayut Çan-oça, cunta yönetimi üyelerinin, ülkede sivil yönetime geçildiğinde iki yıl süresince siyaset yapmasının yasaklanmasını öngören teklifi reddetti.
Matichon haber sitesine göre, Prayut Çan-oça, Anayasa Hazırlık Komitesi tarafından hazırlanan ve Tayland'da sivil yönetime geçildiğinde cunta üyelerinin, iki yıl boyunca siyaset yapmasını yasaklanmasını öngören teklifi kabul etmedi.
Komite üyelerinin bu teklifi sunma nedeninin, şu anda siyasi sistemi iyileştiren kişilerin, görevleri sona erdiğinde iktidarı bırakmalarının garanti altına alınması olduğu belirtiliyor.
Tayland'da ordunun atadığı Ulusal Yasama Meclisi ve Ulusal Reform Konseyi, teklife şiddetle karşı çıkmıştı.
Prayut Çan-oça, siyasi faaliyetlerden uzak tutulması gereken kişilerin, Anayasa Hazırlık Komitesi'nin üyeleri olduğunu ifade ederek, "Herkesin mevcut hükümetin iktidara yapışmayacağından şüphesi olmasın. İktidarda kalmak istersek, bunu açık açık yapabiliriz" dedi.
Tayland'da adli bir kaynak, ordunun, 2016 yılı başında yapılması planlanan genel seçimlerde yarışacak bir siyasi parti kurma hazırlığına başladığını, bu partinin seçimi kazanması halinde mevcut Savunma Bakanı Prawit Wongsuwan'ı başbakan olarak atayacağını savunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...