Bulgaristan'da, Türk üyeleri bulunan partiye ırkçı saldırı!

/ Kaynak: AA
Bulgaristan'da, Türk üyeleri bulunan partiye ırkçı saldırı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, minibüse dün gece yaklaşan kar maskeli bir kişi molotofkokteyli attı.

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunun Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin başkent Sofya'daki merkez binasının önünde park edilen partiye ait minibüs yakıldı.
Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, minibüse dün gece yaklaşan kar maskeli bir kişi molotofkokteyli attı. Gece boş olan parti binasındaki nöbetçinin itfaiye ekiplerini çağırmasına rağmen alev alan parti minibüsü kısa sürede yandı.
İtfaiyecilerin yangını söndürmesi sonucu çevrede zarar oluşmadı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili bir soruşturma başlattı.
Başkent Sofya'nın merkezinde bulunan HÖH'nin parti binası 18 Ocak gecesi de benzer bir saldırıya hedef olmuştu. Yine gece saatlerinde kar maskeli kimliği belirlenemeyen kişiler binaya iki molotofkokteyli atmış ancak her ikisi de alev almamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...