Hizbullah'ın keskin nişancısı Suriye'de vuruldu

/ Kaynak: AA
Hizbullah'ın keskin nişancısı Suriye'de vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Halep kentinde kayıplar veren Hizbullah bir darbe de Suriye'nin güneyinden aldı.

Suriye'nin güneyinde Türkiye sınırından Ürdün sınırına kadar uzanan transit M-5 otoyolu üzerinde Suriyeli muhaliflerle Şii milisler arasındaki hakimiyet savaşı sürüyor. Şeyh Miskin'i kaybettikten sonra yüzlerce zırhlı araç ve binlerce Şii militanla Şam'ın güneyinde bulunan Dera kırsalına saldıran rejim güçleri ağır kayıplar verdiler. Timetürk'te yer alan habere göre, bölgede kısmi ilerleme sağlayan Şii milisler ise İslami Cephe ve Özgür Suriye Ordusu'nun Güney Cephesi isimli ittifakı tarafından yoğun saldırılara maruz kalıyorlar. Mekanize birliklere karşı yıpratma savaşı yürüten muhaliflerin şimdiye kadar Dera kırsalında otuzu aşkın zırhlı aracı imha ettiği öğrenildi.
Dera'da yaşanan çatışmalarda İran Devrim Muhafızları'na bağlı çok sayıda Şii milis hayatını kaybederken bazı İranlı milislerin de muhalifler tarafından esir alındığı belirtiliyor. Dera'da çatışmalarla ilgili en ilginç bilgilerden biriyse dün Lübnan kaynakları tarafından basınla paylaşıldı. Hizbullah'ın yetiştirdiği en iyi keskin nişancılardan Muhammed Abdulmunim'in muhalif bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü öğrenilirken Abdulmunim'in Lübnan'da gerçekleştirilen cenaze töreninin görüntüleri de basınla paylaşıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...