Peşmerge, IŞİD'e göz açtırmıyor

/ Kaynak: AA
Peşmerge, IŞİD'e göz açtırmıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Peşmergenin sabah saatlerinde Kerkük'ün güneyinde başlattığı operasyonlarda, DAİŞ hedeflerini 40 kez vurduğu bildirildi.

Kadir, yaptığı açıklamada şiddetli çatışmalar sonucu Kerkük'ün güneyindeki Sultan Meri, El Sahra, İsmail Ava ve Molla Abdullah köyleri ile daha birçok bölgenin kurtarıldığını kaydetti.
Operasyonları yöneten Peşmerge Kerkük Bölge Komutanı Vasta Resul da çatışmaların sürdüğü Tel el werid bölgesinde yaptığı açıklamada, "Şu an DAİŞ'ten ele geçirdiğimiz Sultan Meri köyündeyiz. Peşmerge güçleri, DAİŞ'in elindeki Havice ilçesiyle Riyad'ın bağlantı yolunu ele geçirdi. Kerkük'ün güney sınırı militanlardan temizlendi. Peşmerge komutanlığı, tüm gücüyle bölgeye odaklanmış durumda. Havice'ye kadar durmak yok" diye konuştu.
Peşmerge güçleri, koalisyon güçlerinin hava saldırısı desteğinde sabah saatlerinde Kerkük'ün güneyi ve batısındaki IŞİD militanlarına geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...