Devlet Başkanı konuşurken bayıldı

/ Kaynak: AA
Devlet Başkanı konuşurken bayıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Zambiya Devlet Başkanı Edgar Lungu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaparken bayıldı.

Devlet Başkanı Yardımcısı Amos Chanda, Lungu'nun dün Başkent Lusaka'da Heroes Stadyumu'nda konuşma yaparken bayıldığını, alelacele Maina Soko Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Devlet Başkanı'na sıtma teşhisi konduğunu söyledi.
Fakat daha sonra yapılan açıklamada sıtma teşhisinin doğru olmadığı belirtildi. Chanda, Lungu'ya yapılan ileri tetkiklerin, Devlet Başkanı'nın sıtma olmadığını ortaya koyduğunu duyurdu.
Yapılan gözlem ve tedavi sonucu Lungu'nun, kan şekerinin aşırı düşmesi sonucu bayıldığının anlaşıldığı belirtildi.
AKALAZYA HASTALIĞI YÜZÜNDE KAN ŞEKERİ DÜŞTÜ
Lungu'nun kan şekerinin, yemek borusundaki hareket bozukluğu sonucu ortaya çıkan akalazya hastalığı yüzünden düştüğü ifade edildi.
Edgar Lungu sonrasında yaptığı açıklamada, "kendisini çok daha iyi hissettiğini, biraz dinlenmesi gerektiğini ve endişelenecek birşey olmadığını" söyledi.
Lungu, uzun süredir hasta olan selefi Michael Sata'nın geçen yıl hayatını kaybetmesi üzerine ocak ayında devlet başkanlığı görevine gelmişti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...