Hakan Fidan adaylığını geri çekti

/ Kaynak: AA
Hakan Fidan adaylığını geri çekti

GÜNDEM Haberleri  / AA

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran milletvekili genel seçimi için AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti.

Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti'den yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Hakan Fidan yaptığı açıklamada, "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım."

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA İSTİŞARE

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından geri çekilme talebini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki istişare sonrasında bildirdiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusundan geri çekilme talebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında istişare edildi.

İstişarede, Fidan'ın söz konusu başvurusunu geri çekme talebi uygun bulundu. Bunun üzerine, Fidan, AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ
Hakan Fidan, 10 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrılmıştı.

25 Mayıs 2010'da başladığı MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Fidan, 20 Şubat'ta 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye milletvekili adaylığı başvurusu yaptmıştı.

SİYASET DÜNYASI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Fidan'ın adaylığı siyaset dünyasında tartışmalara neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakan Fidan'ın adaylığına karşı olduğunu bir çok kez dile getirmişti.

ERDOĞAN 'KIRGINIM' DEMİŞTİ

"Fidan'ın MİT'ten ayrılmaması gerektiğini" ifade eden Erdoğan, son olarak Suudi Arabistan seyahati dönüşü yaptığı açıklamada Hakan Fidan'a kırgın olduğunu belirtmişti.

Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz devlet yönetiyoruz. O konuya ilişkin kanaatimi daha önce de söyledim. Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım."

Erdoğan'ın Medine ziyareti sırasında Hakan Fidan'la görüştüğüne yönelik haberler de basında yer almıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...