'Bize karşı duranın başını baltayla kesmek lazım'

'Bize karşı duranın başını baltayla kesmek lazım'

DÜNYA Haberleri

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrail'e karşı duran Arapların başlarının kesilmesi gerektiğini söyledi.

Lideri olduğu Evimiz İsrail Partisinin Herzliya ilinde düzenlenen seçim mitinginde konuşan Liberman, "İsrailli Araplardan bizim yanımızda duranlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım. Yoksa bu topraklarda İsrail diye bir şey kalmaz" dedi.
Liberman, "Nekbe günü Filistin bayrağı taşıyanlar buradan gitsinler. Ben onları Ebu Mazin'e (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) hibe etmeye hazırım. Bundan da büyük memnuniyet duyarım" diye konuştu.
"BARIŞIN SAĞLANMASI MÜMKÜN DEĞİL"
İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecine de değinen Liberman, "Barışın iki ülke arasında sağlanması mümkün değil. Filistinliler barış istiyorsa bu, Arap ülkeleri, İsrail'deki Araplar ve Filistinlilerin ortak olacağı bölgesel bir barış olmalıdır" ifadesini kullandı.
FİLİSTİN, UCM'YE GİDECEK
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Liberman'ın "Bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım" sözleri, terör örgütü IŞİD'in uygulamalarına benzetilerek, "Bütün ülkeler ve İsrail hükümeti, insaniyet namına bir tehdit teşkil eden IŞİD'çi Liberman'ı yakalamaya ve boykot etmeye" davet edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bir İsrail diplomatı olarak bakanlık koltuğunu işgal etmesi dahi, Avigdor Liberman'ı, içinde sakladığı barbarca duygularını bu denli pervasızca ifade etmekten alıkoymamıştır. UCM'ye yapılacak başvuru dosyasına bu nefret söylemi içeren sözler de eklenecektir. Bu arada UCM'yi Liberman hakkında yakalama kararı çıkarmaya davet ediyoruz."
"İSRAİL RESMEN TAHRİK EDİYOR"
Bütün kesimleri "İsrail'in Arap ve Müslümanların hunharca katledilmesi" yönündeki "resmi tahrikine" karşı sessizliklerini bozmaya davet eden bakanlık açıklamasında, uluslararası topluma da "Faşizmin nbsp;İsrail toplumunda gelişerek, siyasetinin zirvesine kadar çıkması ve işgal tehditlerine karşı,Filistin halkını koruma" çağrısı yapıldı.
Liberman, lideri olduğu Evimiz İsrail Partisi'nin Herzliya ilinde düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada, "İsrailli Araplardan bizim yanımızda duranlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım. Yoksa bu topraklarda İsrail diye bir şey kalmaz" ifadesini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...