Kamerun Hükümeti'nden teröre karşı müthiş adım!

/ Kaynak: AA
Kamerun Hükümeti'nden teröre karşı müthiş adım!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kamerun hükümeti, Boko Haram terör örgütüyle mücadele kapsamında ülkenin kuzeyinde 2 bin genci istihdam edecek.

Ekonomi ve Bölgesel Planlama Bakanı Emmanuel Nganu Djumessi, gazetecilere açıklamasında, 18-35 yaşındaki gençlere iş sağlayacak yeni bir program başlattıklarını söyledi.
Söz konusu programın önce kuzeyde, Nijerya sınırına yakın ve Boko Haram örgütünün saldırı düzenlediği bazı bölgelerde uygulanacağını belirten Djumessi, gençlerin özellikle ağaçlandırma ve bahçıvanlık alanında istihdam edileceğini vurguladı.
Djumessi, programın ikinci aşamasının Nijerya sınırına daha yakın bölgelerdeki gençleri kapsayacağını ifade etti.
Boko Haram'ın ülkenin kuzeyinde işsiz gençleri hedef aldığına işaret eden yerel yetkililer, örgütün para vaadiyle veya zorla, gençleri militan olarak eğitmeye çalıştığını belirtiyor.
Nijerya'nın bazı bölgelerinde de durum aynı. Nijeryalı milyarder Aliko Dangote, Ekim 2014'te Boko Haram'ın gençleri hedef aldığını ve bu durumu engellemenin tek yolunun gençlere istihdam sağlamak olduğunu vurgulamıştı.
Dangote, Nijerya'nın kuzeydoğusunda Adamawa eyaletinde şeker sektörüne yatırım yaparak 180 bin gence istihdam sağlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...