Filistinli yaralılar günü

/ Kaynak: AA
Filistinli yaralılar günü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail saldırılarında yaralanan Gazzeliler, içinde bulundukları durumla ilgili dayanışma çağrısında bulundu.

Filistinli yaralılar günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşe, tekerlekli sandalyelerinde onlarca Gazzeli katıldı. Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde bir araya gelen eylemciler, "Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını istiyoruz", "Dünya halklarından insani durumuzla dayanışma bekliyoruz" ve "Abluka kaldırılsın" yazılı dövizler taşıdı.
Burada konuşan Merhametli Eller Derneği Başkanı Vail Ferac, Filistinlilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek, "Dünya halklarının, İsrail saldırılarında yaralananların durumuyla dayanışma içinde oldukları bir tavır sergilemesi gerekir" dedi.
Yaralıların sorunlarıyla ilgilenip taleplerini değerlendirecek, "milli bir kurumun" oluşturulmasını istediklerini belirten Ferac, uluslararası topluma ablukayı kaldırması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.
Filistin'de, eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 1968 yılındaki kararıyla 13 Mart, "Filistin yaralılar günü" olarak kabul ediliyor. Söz konusu günde, İsrail'in yıllardır sürdürdüğü saldırılardan mağdur olan Filistinliler, çeşitli etkinliklerle seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...