Dünya, Türkiye'deki Fair Play'ı konuştu!

Dünya, Türkiye'deki Fair Play'ı konuştu!

SPOR Haberleri

Süper Lig'de Cuma günü Torku Konya'nın 2-1 kazandığı Kasımpaşa maçında yaşananlar futbol gündemine damga vurdu.

Konyasporlu futbolcular, Babel'in sakatlığı sonrası taca atılmasını bekledikleri topu, Donk'un vuruşuyla ağlarında görmüş; bunun üzerine Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze oyuncularına santra vuruşu sonrası kaleyi açma talimatı vermişti. Türk futbolunda bir benzeri daha olmayan bu centilmenlik hareketi dün Avrupa'da da büyük yankı buldu. Çok sayıda futbol sitesi, Kasımpaşa'nın 'fair' davranışını görüntüleriyle birlikte duyurdu. nbsp;
Bu arada Kasımpaşa'nın yediği gol, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından 2015 Fair Play adayları listesine alındı. TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, "Eylül ayında bir değerlendirme yapacağız. Çok değerli görürsek, Dünya Fair Play Konseyi'ne de yollayacağız" dedi.


Hasan Kabze, attığı golle ilgili, "Donk'u çektim kenara, İngilizce 'Yaptığın çok ayıp, bu şekilde olmaz. Arkadaşlarına söyle, kimse topa dokunmasın, ben gidip gol atacağım. Maç 1-1 devam edecek. Başka türlü olmaz, bu saygıdır' dedim. Onlar doğru olanı yaptılar" dedi.


887 GÜN KALDI
Konya maçından sonra Kasımpaşa'daki görevini bıraktığını açıklayan Şota Arveladze, lacivertbeyazlı takımın başında 91 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 33 galibiyet, 29 beraberlik ve 29 yenilgi alan Gürcü çalıştırıcı, 7 Ekim 2012'de başladığı görevinde 887 gün kaldı. Bu arada Şota'nın ayrılmasıyla Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, şu anda Süper Lig'de en uzun süre görev yapan hoca unvanını aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...