Novi Pazar'da 3 günlük yas ilan edildi

/ Kaynak: AA
Novi Pazar'da 3 günlük yas ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kazada hayatını kaybeden doktorların memleketi Novi Pazar kentinde 3 günlük yas ilan edildi.

Sırbistan'da solunum sorunu çeken beş günlük bir bebeği hastaneye götürürken düşen askeri helikopterde bulunan ve kazada yaşamını yitiren hekimlerin memleketi Novi Pazar kentinde 3 günlük yas ilan edildi.
Novi Pazar Büyükşehir Belediye Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda, kazada ölenler için dua edildi, saygı duruşunda bulunuldu. Yarından itibaren kentte üç gün günlük yas ilan edilen toplantıya ölenlerin yakınlarının yanı sıra Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç katıldı.
Hayatını kaybeden iki doktordan Cevat Lyayiç'in amcası Muamer Lyayiç, yeğeninin, eşi ve iki çocuğunu geride bıraktığını belirterek ''Aslında dün akşam izinliydi. İş arkadaşıyla vardiyasını değiştirmişti. Ailesiyle vedalaştı ve gitti'' diye konuştu. Amca Lyayiç, "Cevat, 'Açık El' adlı insani yardım vakfında da gönüllü olarak çalışarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışan örnek biriydi" dedi.
Kazada ölen diğer Novi Pazarlı sağlık görevlisi Miroslav Veselinoviç'in yeğeni Filip Markoviç de dayısını kahraman olarak gördüklerini ifade etti. Markoviç, ''O bir kahramandı, başkalarına yardım etmek için çalışırdı. Dün gece de ailesiyle bile vedalaşamadan göreve gitti" ifadesini kullandı.
Novi Pazar Hastanesi'nin Genel Cerrahi Bölümü Başkanı Dr. Kemal Brniçanin, yaşamını yitiren meslektaşlarının sürekli yardıma koşan, cesur, her riski göze alan kişiler olarak akıllarda kalacağını söyledi.
AA muhabirine konuşan Dr. Brniçanin, ''Miroslav ve Cevat güler yüzleriyle tanınırdı. Acımızı ifade etmekte ve başka bir şey söylemekte zorlanıyorum. Meslektaşlarımız onurlu, cesur ve profesyonelce, küçük bir bebeğin hayatını kurtarmaya çalışırken kendi hayatlarını feda ettiler'' diye konuştu.
Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ve Başbakan Aleksandar Vuçiç, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.
Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde solunum sorunları yaşayan beş günlük bir bebeği taşıyan araç dün akşam saatlerinde Kraguyevats şehrindeki hastaneye giderken Raşka-Kralyevo karayolundaki toprak kaymasından dolayı yolda mahsur kalmıştı. Bunun üzerine hasta bebeğin Sırbistan ordusuna ait helikopterle başkent Belgrad'daki "Ana Çocuk Enstitüsü'ne" gönderilmesine karar verilmişti. Belgrad'dan yola çıkarak hasta bebeği ve sağlık personelini alan helikopter, dönüş sırasında havaalanı yakınında elverişsiz hava şartları nedeniyle düşmüş, yedi kişi ölmüştü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...