Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar yağışı geri dönüyor

/ Kaynak: İHA
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar yağışı geri dönüyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla yağış görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bitlis ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI GERİ DÖNÜYOR

Hava sıcaklıkları bu hafta hissedilir derecede düşecek. Salı günü Ege ve Akdeniz bölgeleri hariç yağmur etkili olacak. nbsp;

Çarşamba günü haftanın en sıcak günü.

Perşembe günü Bolu'da da kar yağışı etkili olacak.

Cuma günü kar ve karla karışık yağmur yurdun batı kesimlerinde de görülecek.


Hafta sonu özellikle de iç ve doğu bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

-FIRTINA UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirtti. Meteoroloji, fırtınanın Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesini öngörürken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını da istedi.


Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 12


İstanbul: Çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar hafif yağmurlu 11


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15


Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19


Antalya: Parçalı az bulutlu 22


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 8


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...