3 köy terör örgütü IŞİD'den geri alındı

/ Kaynak: AA
3 köy terör örgütü IŞİD'den geri alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Kerkük'ün güneyinde ilerleyen Peşmerge güçlerinin, Vahde, Said ve Halid köylerini, DAEŞ'ten kurtardığı bildirildi.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Kerkük'ün 35 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için sabah saatlerinde operasyon başlatan Peşmergeler, ciddi bir direnişle karşılaşmadan ilerliyor. Ağır silahlarla DAEŞ mevzilerini bombalayan Peşmergeler, kısa sürede Vahde, Said ve Halid köylerini kontrolüne aldı. Peşmergeler karşısında duramayan DAEŞ militanları, bölgeyi hızla terk ediyor. Örgüt, bölgeden çekilirken geride çatışmalarda ölen militanlara ait cesetler kaldı.
Operasyona ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla destek veriyor.
Öte yandan Peşmerge kaynakları, Tikrit ve Kerkük'ün güneyinde devam eden operasyonlar nedeniyle DAEŞ militanlarının büyük bir moral kaybı yaşadığını ve bu nedenle Kerkük'ün güneyini terk ettiğini belirtti.
Peşmerge güçleri ve Şii milislerden oluşan Halk Toplulukları, Kerkük'ün güneyine düzenledikleri ilk operasyonda 30 köyü DAEŞ'ten almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...