Tayland'da turist sayısına sınır getirildi

/ Kaynak: DHA
Tayland'da turist sayısına sınır getirildi

DÜNYA Haberleri  / DHA

Uygulamanın pilot olarak ilk uygulanmaya başladığı Koh Tachai ve Koh Similan adalarında barların kaldırılma işlemlerine başlandı.

Tayland'da çevre ve doğal güzelliklerin korunması adına yapıldığı belirtilen uygulamada pilot adalardaki sahillerde bar işleten tüm işletmecilere dükkanlarını tamamıyla kapatmaları gerektiği söylenirken, adalara gidecek turist sayısına da sınırlama getirildi. Uygulamanın pilot olarak ilk uygulanmaya başladığı Koh Tachai ve Koh Similan adalarında barların kaldırılma işlemlerine başlandı. Artık Koh Tachai adasına günde 200, Koh Similan adasına da sadece 250 turistin gitmesine izin verilecek. Bu sınır sebebiyle tur acentalarından da müşterilerini diğer adalara yönlendirmeleri istendi. Mevcut turizm işletmelerine kota verileceği açıklandı. Ayrıca ulusal parklarda artık balık ve kaplumbağa beslemek de yasak. Bütün sayılan yasakların arasında 'denize idrar veya dışkı bırakmak' da yer alıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan ise denize idrarını yapma yasağı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...