Malezya'da yeni havayolu şirketinden 1,5 milyar dolarlık anlaşma

/ Kaynak: AA
Malezya'da yeni havayolu şirketinden 1,5 milyar dolarlık anlaşma

DÜNYA Haberleri  / AA

Güneydoğu Asya'da sefer yapacak Flymojo, Kanadalı Bombadier şirketinden 20 yolcu uçağı alacak

Malezya'nın yeni havayolu şirketi Flymojo, Güneydoğu Asya'da yapmayı planladığı seferler için Kanadalı Bombadier şirketiyle bir buçuk milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.
Malezya hükümeti, Flymojo'nun, 20 CS100 tipi yolcu uçağı satın almak için Bombardier ile 1,5 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını, bölgede bu uçakları kullanacak ilk havayolu şirketi olacağını açıkladı.
Anlaşmada, Flymojo'nun, aynı uçaktan 20 adet daha satın alma seçeneğinin bulunduğu, bu durumda anlaşmanın değerinin 2,94 milyar dolara çıkacağı kaydedildi.
Ortaklarının hepsi Malezyalı olan Flymojo'nun, 2016 yılının ilk çeyreğinde Güneydoğu Asya'da operasyonel olmasının beklendiği ifade edildi.
Malezya Havayolları, geçen sene iki havacılık trajedisiyle sarsılmıştı. Şirketin 239 kişiyle Kuala Lumpur-Pekin seferi yapan yolcu uçağı, 8 Mart'ta kaybolmuştu.
Yine Malezya Havayolları'na ait Boeing uçağı, bu olaydan beş ay sonra 283 yolcu ve 15 mürettebatıyla Ukrayna'da düşmüştü. Uçağın füzeyle düşürüldüğü iddia edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...