Aden'de şiddetli çatışmalar: 4 ölü, 10'dan fazla yaralı

/ Kaynak: AA
Aden'de şiddetli çatışmalar: 4 ölü, 10'dan fazla yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hadi yanlısı güçler ile 'Özel Güvenlik Kuvvetleri' arasındaki çatışmalarda 4 kişi öldü, 10'ndan fazla yaralı var

Yemen'in Aden vilayetinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen güçler ile "Özel Güvenlik Kuvvetleri" arasındaki çatışmalarda, Hadi yanlısı güçlerin havalimanında kontrolü sağladığı belirtildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, "Özel Güvenlik Kuvvetleri" ile Cumhurbaşkanı Hadi'yi destekleyen milislerden oluşan "Halk Komiteleri" arasında Aden Uluslararası Havalimanı çevresinde şiddetli çatışmalar çıktı. "Halk Komiteleri"nin havalimanında kontrolü sağladığı çatışmalarda iki taraftan 4 kişi hayatı kaybetti 10'dan fazla kişi yaralandı.
Halk komitelerinin Özel Güvenlik Kuvvetleri'nin kentteki karargahına düzenlediği saldırı nedeniyle Kuvvetlerin Komutanı Albay Abdulhafız es-Sakkaf'ın da "karargahtan kaçtığı", çatışmalar nedeniyle şehirde trafiğin durduğu belirtildi.
Özel Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Albay Abdulhafız es-Sakkaf'ın, Cumhurbaşkanı Hadi'nin kendisini görevden almasına karşı çıkmasıyla Aden'de bir haftadan bu yana gerginlik yaşanıyor. Daha önce adı "Merkezi Güvenlik Kuvvetleri" adı verilen birliğin Aden'de yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...