Türk jetlerine Yunan tacizi

/ Kaynak: İHA
Türk jetlerine Yunan tacizi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TSK, Türk jetlerine tacizde bulunan Yunan uçaklarına karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki adet F-16 ve dört adet F-4E/2020 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek bu görev esnasında, Yunanistan'a ait bir adet F-16 uçağı tarafından uçaklara 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği kaydedildi. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, F-16 uçakları tarafından aynı ile mukabele edildiği ifade edildi.

SURİYE UÇAĞINA YÖNLENDİRİLEN F-16 TACİZ EDİLDİ

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Hatay Yayladağ güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği ifade edilerek, uçağın sınıra iki deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi. Bu görev esnasında bir adet F-16 uçağının, Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından, toplam altı dakika 28 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği vurgulandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...