İtalyan devi iflas etti!

İtalyan devi iflas etti!

SPOR Haberleri

Son dönemde yaşadığı maddi krizi atlatamayan İtalyan devi Parma, iflas ettiğini açıkladı.İşte iflas eden o İtalyan devinin geçmişi haberimizde

Geçtiğimiz ay 1 avro karşılığında satılan kulüpte, yeni başkan Giampietro Manenti ve 22 kişi gözaltına alınmış ve futbolcuların alacakları ödenmediği gerekçesiyle kulübün 2 puanı silinmişti.Müzesinde 4 Avrupa kupasının yanı sıra, çok sayıda İtalya kupa şampiyonlukları bulunan Parma Kulübü'nün sezon sonuna kadar ligde tutulması adına İtalyan futbolunda girişimlerin başladığı da iddia ediliyor.İtalyan basınına göre, Parma'nın ligde kalması adına diğer kulüplerin sezon sonuna kadar İtalya Futbol Federasyonu'na yapacakları ceza ödemelerinden bir fon oluşturulacak ve bu fon doğrudan Parma'ya aktarılacak.


Parma'nın geçmişi
nbsp;İtalya'nın Parma şehrinde kurulmuş futbol kulübüdür. Takım iç saha maçlarını 29.050 seyirci kapasiteli Ennio Tardini Stadyumunda yapmaktadır. Kulübün kuruluş yılı 1913, renkleri ise sarı-laciverttir. Serie A'dan Serie B'ye düşmüştür.Kulüp ilk olarak 1913 yılında kurulduğunda ünlü müzisyen Giuseppe Verdi'nin doğum yeri olduğu için adını Verdi FC olarak almıştır. Ancak aynı yılın sonunda adını Parma AC'ye çevirmiştir.


Takım uzun yıllar boyunca yarı profesyonel ligler ile İtalya'nın 2. ve 3. ligleri arasında gidip gelmiştir. 1985 yılında ünlü İtalyan teknik adam Arrigo Sacchi kariyerinin başlarında takımın başına gelmiş ve ikinci lige kadar çıkarmıştır. Nevio Scala'nın takımın başına gelmesi ile Parma önemli gelişme göstermiş ve önce Serie A'ya çıkıp, kısa zamanda ligin önemli takımlarından biri durumunda gelmiş ancak 2007-08 sezonu sonunda maddi sıkıntılardan dolayı Serie A'ya veda etmiştir. Fakat 2 sezon sonra tekrar yükselmiştir. Parma F.C çok sayıda yıldızın keşfedildiği bir kulüp olduğundan "Futbolcu Fabrikası" olarak da bilinir.


2014-15 Serie A sezonunda mali sıkıntılar yaşayan ve 9 puan ile ligin son sırasında bulunan kulübün sahipleri Tommaso Ghirardi ve Rezart Taci alıkları karar ile haklarını 1 Euro karşılığında Slovenya ortaklı Mapi Grup'a devretti. Kulübün yeni başkanı Giampietro Manenti olduğu açıklandı.[1] Bu gelişmenin ardından 21 Şubat 2015 tarihinde İtalya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama ile kulübün bir alt lige düşürüldüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...