Van'da nevruz gerginliği

/ Kaynak: DHA
Van'da nevruz gerginliği

GÜNDEM Haberleri  / DHA

VAN'da DBP ve HDP'nin organizesiyle gerçekleştirilen nevruz kutlamalarında olaylar çıktı.

Kale arkasındaki Nevruz alanında gerçekleştirilen kutlamalarda bir grup güvenlik önlemi alan polise taş atmaya başladı. Polis kendisine taşla saldıranlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edince olaylar çıktı.

Van Kalesi arkasındaki nevruz kutlamaları saat 13.00 sıralarında müzikle başladı. Kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ta katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği nevruz kutlamaları HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarıyla sürdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda bir grup polise taşla saldırmaya başladı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın konuşmasının bitmesinden hemen sonra, polis kendisine taşla saldıranlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

POLİS HELİKOPTERİNDEN GAZ BOMBASI ATILDI

Bu sırada alanda bulunanlarda polise yönelince havadan görüntü alan polis helikopteri de nevruz alanında bulunan vatandaşlara gaz bombası attı. Yaşanan gerginlik üzerine vatandaşlar nevruz alanının boşalttı. Polis ile göstericiler arasında olaylar ara sokaklarda sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...