IKBY, Haseke'deki saldırıları kınadı

/ Kaynak: AA
IKBY, Haseke'deki saldırıları kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY hükümeti, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Suriye'nin Haseke ilindeki nevruz kutlamalarına yönelik terör saldırısını kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Suriye'nin Haseke ilindeki nevruz kutlamalarına yönelik terör saldırısını kınadı.
IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Haseke'de nevruz kutlamaları esnasında iki terörist saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı. Bu terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehit yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Teröristlerin saldırıları, Kürdistan halkının haklarını ve özgürlüğünü elde etmek için sürdürdüğü savaştan alıkoyamayacaktır. Aksine, Kürdistan halkı, özgürlük yolunda mücadelesini daha güçlü bir şekilde devam ettirecek."
Suriye'nin Haseke kentinde nevruz kutlamasının yapıldığı Şehitler Meydanı'na dün düzenlenen bombalı saldırıda 37 kişi ölmüş, 96 kişi yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...