Afganistan'da Raşit Dostum'a suikast planlayan kişi yakalandı

Afganistan'da Raşit Dostum'a suikast planlayan kişi yakalandı

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Abdul Raşit Dostum'u öldürmek için intihar saldırısı planlayan bir kişinin yakalandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Dostum'un Basın Danışmanı Sultan Faizi, 20 yaşındaki eylemcinin, atının eyerine yerleştirdiği patlayıcıyla Cevizcan vilayetindeki Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek oğlak oyunu alanı girişinde güvenlik güçleri tarafından yakalandığını belirtti.
Raşit Dostum'un da bu etkinliğe katılacağını ifade eden Faizi, eylemcinin bombayı oğlak oyunu sırasında Dostum'a yaklaşarak patlatmayı planladığını söyledi. Faizi, güvenlik güçlerince tutuklanan intihar eylemcisinin suçunu itiraf ettiğini kaydetti.
Abdul Raşit Dostum, nevruz kutlamaları nedeniyle bu sabah Mezar-ı Şerif kentine gelmiş ve öğle saatlerinde Cevizcan vilayetine doğru yola çıkmıştı.
Yaklaşık dört ay önce de Dostum'u öldürmek için intihar saldırısı planlayan beş kişi başkent Kabil ve Belh vilayetinde yakalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...