Çöl kenarında dev şehir

Çöl kenarında dev şehir

DÜNYA Haberleri

Kral Abdullah Ekonomik Şehri (KAEC), ABD'nin başkenti Washington DC'den biraz daha büyük olacak ve içinde yaklaşık 2 milyon kişi barındıracak.

Suudi Arabistan çöl kenarında dev bir şehir kuruyor. New York ve Washington DC'nin kopyalandığı şehir 110 kilometrekarelik alanda kurulacak ve 100 milyar dolara mal olacak. Cidde'ye 100 kilometre mesafedeki metropolis, krallığın ticaret merkezi olacak. Eski Kral Abdullah tarafından başlatılan projede halen inşaatın yüzde 15'i tamamlanmış durumda. Şehirde liman, sanayi kompleksi, finans merkezi, plaj tesisleri ve insanların barınacakları mekanlar bulunacak.
KAEC ilk olarak 2005'te duyuruldu. İnşaatın 20 yılda tamamlanması bekleniyor. İnşaatı hızla devam eden megakentin hızlı trenlerle Mekke ve Medine şehirlerine de bağlanacağı ve özellikle hacılar için önemli bir turistik merkez haline geleceği ifade ediliyor.
Çöl kenarında dev şehir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...