Terör örgütü IŞİD, Irak üzerinden Türkiye hedef alınıyor

Terör örgütü IŞİD, Irak üzerinden Türkiye hedef alınıyor

DÜNYA Haberleri

Enbar'ın merkezine yapılan bombalı saldırıyı değerlendiren BMAM Müdürü Esad Süleyman, 'IŞİD, Enbar üzerinden Türkiye ve Ürdün'ü hedef alıyor' dedi.

IŞİD militanlarının, Enbar eyaletinin merkezi Ramadi'de düzenlediği ve onlarca askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının yankıları sürüyor. IŞİD'in Enbar'a yaptığı saldırılardaki hedefin sadece Irak olmadığını söyleyen Bağdat Medya Araştırma Merkezi Müdürü Esad Süleyman "IŞİD, Enbar üzerinden Ürdün ve Türkiye'yi de hedef alıyor. Ancak, IŞİD'in elindeki mevcut silahlar silahlar yeterli değil. Bu bölgeden daha ileriye gidemez.
O yüzden Sünni şehirlere saldırıyor" dedi. Irak yönetiminden zulüm gören Sünni halkların, hükümete karşı durduğunu aktaran Süleyman bu durumun IŞİD'i güçlendirdiğini ifade etti.
SÜNNİLER KENARA İTİLDİ
Bölgede en çok Iraklı Türkmenlerin zarar gördüğünü ve Irak içindeki bazı grupların azınlık olan Türkmenleri dışladığını anlatan Süleyman şunları söyledi: "IŞİD'in Enbar'a ve daha önce de Kobani ve Tikrit kentlerine yaptığı saldırılar oradaki insanların psikolojilerini olumsuz yönde etkiledi. IŞİD artık hükümete müdahale eder durumda. Sünniler ise çoğunluğuna rağmen kenara itildi ve ciddiye alınmıyor. Fakat IŞİD Şiilerden korkuyor."
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...