Siyam ikizleri şimdi sağlıklı

Siyam ikizleri şimdi sağlıklı

DÜNYA Haberleri

Rosie ve Ruby Formosa kardeşleri görenler bunların bir zamanlar birbirine yapışık olduklarını ve hayati tehlike geçirdiklerine inanamıyor.

Londra'nın güneyindeki Bexleyheath'ta aynı tip kıyafetler giyen ve kameralara tatlı gülücüklerle poz veren Rosie ve Ruby Formosa kardeşleri görenler bunların bir zamanlar birbirine yapışık olduklarını ve hayati tehlike geçirdiklerine inanamıyor.
Karınlarından yapışık olarak dünyaya gelen ve bağırsakları müşterek olan tek yumurta ikizleri, doğumun hemen ertesi günü 15 doktordan oluşan bir ekip tarafından 5 saat süren bir ameliyatla birbirlerinden ayrılmıştı. İkizler, Great Ormond Street Hospital hastanesindeki ameliyattan 3 sene sonra şimdi sağlıklı ve mutlular. Doktorlar, Temmuz 2012'deki ameliyatta kızlara çok az hayatta kalma şansı veriyormuş. Kızların annesi Angela Formosa, "Kendimizi en kötüsüne hazırlamıştık. Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini söylediklerinde dünyalar bizim oldu" diye konuştu.
Yaklaşık olarak her 200.000 doğumdan biri yapışık ikiz olarak gerçekleşiyor. Yapışık ikizleri ayırma ameliyatlarının başarısı, paylaşılan organ durumuna göre değişiyor.
Formosa, ameliyattan sonra kızlarının yediklerinin içtiklerinin ayrı gitmediğini söyledi. Formosa, "Etrafları arkadaşlarla dolu bile olsa birbirlerini arıyorlar. Birine ne kıyafet giydirsem diğeri de aynı kıyafetten giymek istiyor" dedi.
Siyam ikizleri şimdi sağlıklı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...