Fransa'daki kazada hayatını kaybedenler Alman Meclisi'nde anıldı

/ Kaynak: AA
Fransa'daki kazada hayatını kaybedenler Alman Meclisi'nde anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için Alman Meclisi'nde saygı duruşunda bulunuldu.

Alman havayolu şirketi Germanwings'e ait uçağın Barcelona-Düsseldorf seferi sırasında Fransa'nın güneyinde düşmesi sonucu hayatını kaybedenler Federal Meclis'te (Bundestag) anıldı.
Milletvekilleri, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert oturumu başlattıktan sonra hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Lammert, uçak kazasında ölen 150 kişi arasında çok sayıda Alman ve İspanyol'un bulunduğuna işaret ederek, "Almanya, İspanya ve Fransa'yı şok ve acıda birleştiren bu insani trajedidir" ifadesini kullandı.
Kazada çok sayıda gencin de hayatını kaybettiğini anımsatan Lammert, Federal Meclis'in kurbanların yakınları ve arkadaşlarıyla birlikte yas tuttuğunu dile getirdi.
Diğer yandan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Haltern am See kentindeki Joseph-König Lisesi'nde ve Köln'deki Germanwings şirketinin merkezinde kazada hayatını kaybedenler için uçağın düştüğü saatte saygı duruşu yapıldı.
Federal Meclis'te ve devlet dairelerinde dünden itibaren üç gün bayraklar yarıya indirilmişti.
Lufthansa'ya bağlı Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi yolcu uçağı iki gün önce Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcunun bulunduğu uçaktan kurtulan olmadığı belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...