Saray'a örtülü ödenek

Saray'a örtülü ödenek

GÜNDEM Haberleri

İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" Meclis'te kabul edildi.

Artık başbakan veya bakanların talebiyle sakıncalı içerik bulunan siteye erişim engellenebilecek. Torba yasada son dakika önergesiyle cumhurbaşkanına örtülü ödenek getirildi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün verdiği önergenin gerekçesinde, "Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulması" ifadesi yer aldı. CHP'li Akif Hamzaçebi, 'örtülü ödenek' için Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapacaklarını açıkladı. nbsp;


PAKET?TAMAM
İç güvenlik paketi, Meclis'te 16.5 saatlik mesainin ardından kabul edildi. 132 maddelik paketin görüşmelerinin daha fazla uzamasını istemeyen AK Parti, 63 maddeyi görüşmekten vazgeçmişti.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...