İsrail'den flaş İran açıklamadı, 'Askeri harekat...'

/ Kaynak: AA
İsrail'den flaş İran açıklamadı, 'Askeri harekat...'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz, "İran'ın nükleer silah edinmesi tehlikesine karşı askeri harekat da dahil tüm seçenekler masada" dedi.

Steinitz, İran'ın 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakerelere nbsp;ilişkin İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, tüm tehlikelere diplomasi ve istihbarat yoluyla karşı koymaya çalışacaklarını belirterek, "Başka seçeneğimiz nbsp;kalmaması durumunda ise askeri seçenek de masada" diye konuştu.ABD'nin, İran'a yönelik muhtemel bir askeri harekata karşı çıktığı nbsp;yönünde soru sorulması üzerine, "İsrail'in, 1981'de Irak'taki Osirak Nükleer nbsp;Santrali'ni tek taraflı vurmasını" hatırlatan Steinitz, "O operasyon ABD ile nbsp;mutabakata varılarak yapılmamıştı. İran'ın nükleer silah edinmesi tehlikesine nbsp;karşı askeri harekat da dahil tüm seçenekler masada" dedi.Steinitz, "Başbakan (Binyamin Netanyahu), İran'ın nükleer bir güç nbsp;olmasına izin vermeyeceğini açıkça söyledi" ifadesini kullandı.
İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, nbsp;Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasında, İsviçre'nin Lozan nbsp;kentinde yürütülen nükleer müzakerelerin çerçeve anlaşması için belirlenen süre nbsp;31 Mart günü dolmasına rağmen görüşmelere ABD ve İran Dışişleri Bakanları ve iki nbsp;ülke teknik heyetleri düzeyinde bugün de devam ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...