52 DHKP-C'li Suriye'de eğitildi!

 52 DHKP-C'li Suriye'de eğitildi!

GÜNDEM Haberleri

Esed'le yakın ilişki içinde olan Mihraç Ural'ın terör örgütü DHKP-C üzerindeki etkisini arttırdığı ifade ediliyor.

Çözüm sürecinde önemli adımlar atıldığı, silah bırakmanın konuşulduğu şu günlerde Türkiye, Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesi ve İstanbul'da Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıyla sarsıldı. Sözkonusu olayların DHKP-C'nin kanlı terör eylem planlarını harekete geçirerek, Türkiye'yi 7 Haziran seçimleri öncesinde terör ve kaos ortamının içine sokmaya çalıştığını ortaya koydu.

52 TERÖRİST SURİYE 'DE EĞİTİLDİ

DHKP-C'nin eylem planları ise ABD elçiliğine saldıran Ecevit Şanlı, İstanbul'daki 75. Yıl Polis Karakolu'na saldıran İbrahim Çuhadar, Gaziosmanpaşa'da polis Zekeriya Yurdakul'u şehit eden Sultan Işıklı ile polis Mücahit Daştan'ı şehit eden Nurgül Acar ve AK Parti binası ile Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü binasına saldıran Muharrem Karataş'ın eğitim aldığı Yunanistan'ın Lavrion Kampı'ndan gönderildi. Terör yuvası olarak hala çeşitli örgütlere hizmet veren kampa yönelik Yunan makamlarından ciddi hiçbir yaptırım gelmiyor. Suriye'de Beşar Esed'in kontrolündeki Acilciler grubunun lideri Mihraç Ural da DHKP-C'yi Türkiye'ye karşı kullanmak için uzun süredir faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin hedefindeki isimlerden 52'sinin Suriye'deki kamplarda eğitildiği belirtiliyor.

HEDEFTE 104 İSİM VAR

DHKP-C'ye yönelik dün ve önceki gün yapılan operasyonların MİT, Emniyet İstihbarat ve terör birimlerinin DHKP-C örgütüne yönelik yaptığı istihbari çalışma sonucunda hazırlanan 104 kişilik listeye yönelik olduğu öğrenildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi söz konusu saldırılarla terör ve kaos ortamının içine çekmye çalışan DHKP-C'nin aranan isimlerinen bazıların da operasyonlarda gözaltına alındığı belirtiliyor. Provokasyon hazırlığına ilişkin çok sayıda bilginin gelmesiyle Suriye sınırı boyunca güvenlik önlemleri de üst düzeye çıkarıldı. DHKP-C'nin Suriye koluna bağlı militanlarını Acilciler grubu lideri Mihraç Ural yönlendiriyor. Her türlü terör örgütüne açık bir durumdaki ülkede DHKP-C'lilerin eylem için her türlü silaha ulaşabilecekleri bir ortam da mevcut.

AB İÇİN 'SÖZDE' TERÖR ÖRGÜTÜ

Türkiye'nin birçok ilinde sözkonusu örgüte yönelik yapılan operasyonlarda, DHKP-C'nin kanlı eylemler yapacağı bilgisinin etkili olduğu ifade ediliyor. DHKP-C Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor. Ancak örgütün merkezi durumundaki Lavrion Kampı'na Yunanistan'ın herhangi bir müdahalede bulunmaması dikkat çekiyor.

Kaynak : Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...