Nijer ve Çad ordusundan terör örgütüne ağır darbe

/ Kaynak: AA
Nijer ve Çad ordusundan terör örgütüne ağır darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijer-Çad güçleri, Nijerya'nın kuzeyindeki Malam Fantouri beldesini yeniden kontrol altına alarak Boko Haram terör örgütüne ağır darbe vurdu.

Nijerya'nın kuzeyinde Boko Haram militanlarına yönelik ortak operasyon düzenleyen Nijer ile Çad güçlerinin, örgütün en etkin olduğu bölgeler arasında yer alan Malam Fantouri'yi yeniden kontrol altına aldığı bildirildi. Nijer Genelkurmay Başkanı Saini Garban, Çadlı mevkidaşı İbrahim Said ile Nijer'in Diffa ketinde yaptığı ortak basın toplantısında, iki ülkenin güçlerinin, Boko Haram'ın etkin olduğu Nijerya'nın Malam Fantouri beldesinde düzenlediği operasyonun başarıyla sonuçlandığını ifade ederek, "Bölge yeniden kontrol altına alındı. Operasyon sırasında 170 Boko Haram militanı ile koalisyon güçlerine bağlı 7 asker öldü" dedi. Çad ordusu tarafından yapılan açıklamada, 17 Ocak'ta başlayan operasyon kapsamında yaklaşık bin Boko Haram militanının öldürüldüğü, koalisyon güçlerinden de 100 askerin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Boko Haram örgütünün, Nijerya'nın yanı sıra Çad, Nijer ve Kamerun'da kanlı saldırılar düzenlemesi üzerine örgütle mücadele konusunda bölgesel ve uluslararası çabalar da artmıştı. Bu kapsamda Çad Gölü havzasında Çad ve Nijer orduları 1000'den fazla askerle sınır ötesi operasyon düzenliyor. Kamerun, ocakta ülkeye 2 bin 500'e yakın Çad askerlerinin konuşlanmasını kabul ederek mücadeleye destek veriyor. BM'ye göre Nijerya'da Boko Haram'ın 2014 başından bu yana düzenlediği saldırılarda 7 bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...