Siyonistlerden Mescid-i Aksa'yı kapatma çağrısı

/ Kaynak: AA
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'yı kapatma çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'de başlayan 'Hamursuz Günü' dolayısıyla bazı radikal Yahudi gruplar, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapatılmasını istedi.

Mescid-i Aksa'ya girererek beraberlerinde getirecekleri koyunları kurban etmek isteyen Yahudiler, bu çağrılarını dile getiren el ilanları bastırdılar. Bu ilanları Kudüs'ün Eski Şehir adı verilen bölgesinde dağıtan ve Aksa'nın bazı kapılarına asan radikal grupların, içeriye zorla girmeye çalışacakları belirtiliyor. Geçen yıl Yahudilerin Hamursuz Günü nedeniyle Aksa'ya girme çağrıları yapmaları üzerine, buna engel olmak için Aksa'nın kapılarında toplanan Filistinliler Kur'an-ı Kerim ve marşlar okumuştu. İsrail askerleri ise 50 yaşın altındaki erkeklerin ve kadınların Aksa'ya girişine izin vermemişti.
FİLİSTİNLİLERE GEÇİŞ KAPILARINI KAPATTI
Bu arada İsrail ordusu da bayram süresince Gazze'ye giriş çıkışlara kısıtlama getirdi. İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Erez sınır kapısından Gazze'ye girişlerin bugün ve önümüzdeki Cuma ile Cumartesi günleri (hayati durumlar hariç) tamamen kapalı olacağı, diğer günlerde ise bazı sınırlamaların uygulanacağı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...