O teröristler Savcı'ya işkence de yapmış

O teröristler Savcı'ya işkence de yapmış

Politika Haberleri

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden iki terörist, savcıyı rehin tuttukları süre içinde işkence yapmak için Grup Yorum şarkılarını dinletti

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasını basan iki terörist, astıkları flamalarla 'karargah evi'ne çevirdikleri odada talepleri gerçekleşmedikçe sinirlendi ve Savcı'nın vücudunu kesici aletle yaraladı. Savcı'ya işkence müziği olarak da Grup Yorum'un parçalarını dinletti. Bugüne kadar DHKP-C'ye insan ve para finansı sağlamakla suçlanan Grup Yorum bu hain saldırıdan sonra bir kez daha gündemde.Geçtiğimiz hafta Türkiye Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'nda Berkin Elvan ve Gezi Parkı soruşturmalarını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın iki terörist tarafından şehit edilmesiyle sarsıldı. Savcının odasına silahlı baskın düzenleyen yasadışı DHKP-C örgütünden Bahattin Doğruyol ve Şafak Yayla adlı iki terörist sekiz saat boyunca Savcı Kiraz'ı rehin aldı ve odada olan bitenleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar. Teröristlerin talepleri arasında Berkin'in katillerinin bulunması vardı ve bu taleplerin karşılanmaması durumunda savcıyı öldüreceklerini söylüyorlardı. Ve sonunda olanlar oldu savcı başından vuruldu ardından da iki terörist…

KULAK KESTİLER

Bu sekiz saatlik sürede Savcı Kiraz'ın başına silah dayayıp ağzını koli bandıyla bağlayan saldırganlar odayı da kısa sürede 'karargah evi'ne çevirdiler. Süre uzadıkça sinirleri bozulan teröristler Savcı'nın vücudunu ve kulağını kesici aletle yaraladı ve bütün bu işkenceler gerçekleşirken savcıya dinletilen marşlar Grup Yorum'un parçalarıydı. Bugüne kadar yasadışı DHKP-C örgütüne mensup teröristler için marşlar besteleyen, albümlerini bu isimlere adayan Grup Yorum'un adı bir kez daha bu olayla birlikte gündeme geldi. Öldürülen Şafak Yayla'nın annesi oğluyla yaptığı son telefon görüşmesinde kendilerini "Grup Yorum'un konserine çağırdığını" söylüyordu.

GEZİ'DE EN ÖNDE

Bugüne kadar DHKP-C ile adıyla anılan Grup Yorum için bu durum şaşırtıcı değil. Grup Yorum, Gezi olaylarında da hep en öndeydi. Bir zamanlar sağ sol ayrımı yapmadan bütün öğrenci evlerinde dinlenen Nesimi, Pir Sultan Abdal, Aşık Mahzuni gibi isimlerin türkülerini bize sevdiren Grup Yorum'un bundan böyle ne zaman bir parçası çalsa aklımıza Savcı Kiraz'ın odasından yükselen işkence marşları ve ona yapılanlar gelecek.

Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...