Yemen'deki çatışmalar sürüyor

/ Kaynak: AA
Yemen'deki çatışmalar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Ensarullah Hareketi milisleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı 'Halk Direniş Komiteleri' arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Aden'in Mualla ilçesindeki eğitim müdürlüğü binası, okullar ile yüksek binalarda konuşlanan Husiler, çevredeki halk komitesi milislerine ateş açtı. Ölen ve yaralananların olduğu saldırılar nedeniyle bazı binalarda yangın çıktı. Halk komiteleri yetkilileri, çatışmalarda konuşlandıkları binalarda abluka altına alınan ve kullandıkları 4 tankın imha edildiği Husilerin, halkın yaşadığı binaları bombalamaya başladığını iddia etti. Husiler dün Mualla ilçesinde kontrolü ele geçirdiğini ilan etmişti. Çatışmaların devam ettiği Tevahi ilçesinde ise Husilerin rastgele attığı roketlerin Aden Televizyonu'nda hasara yol açtığı belirtildi.
- Ebyen'deki çatışmalar
Yemen'in güneyindeki Ebyen kentinde ise Husiler ile halk komitelerine bağlı milisler arasında yaşanan çatışmalarda 5'i Husi, 8 kişinin öldüğü bildirildi.
Yerel kaynaklar, çatışmalarda halk komitelerine bağlı milislerin Husilerin kontrolündeki "Dufs" askeri noktasını ele geçirdiği ve bölgede iki grup arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü kaydedildi.
Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başladığını duyurmuştu.
Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...