Erciyesspor taraftarı saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
Erciyesspor taraftarı saldırıyı kınadı

SPOR Haberleri  / AA

Kayseri Erciyesspor Taraflarlar Derneği, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Derneğin basın sözcüsü Mehmet İncealan, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının vahim olduğunu belirterek, bu olayı gerçekleştirenlerin kesilikle bir takım taraftarı olamayacağını kaydetti.
Saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayan İncealan, "Bu saldırı, bazı kendini bilmez yöneticiler, sözde spor yorumcuları ve futbolcular yüzünden ne hale geldiğimizin en açık göstergesidir. Bu olayı gerçekleştirenler ruh sağlığı yerinde olmayan vatan hainleridir. Bu olay göstermiştir ki spor paydaşlarının hepsi, kendi kendini sorgulamalı ve hatalarının farkına varmalıdır" ifadelerini kullandı.
Özellikle kulüp yönetiminde söz sahibi olanların eylem ve söylemlerine dikkat etmelerinin önemine vurgu yapan İncealan, şöyle devam etti:
"6222 sayılı yasa gereği taraftarla ilgili hükümler titizlikle uygulanıp önüne gelen herkese ceza yağdıran sistem, söz konusu kulüp yöneticileri ve ünlü futbolcular olunca neden çalışmıyor? Sadece passolig uygulaması getirerek bu olayları önleyemezsiniz. Her parası ve gücü olan kulüp başkanı olursa, gelinecek nokta bu olacaktır. Kulüp başkanları ve futbolcular ağzına geleni söylüyor ve PFDK tarafından verilen para ve hak mahrumiyeti cezasıyla kurtuluyor. Bu paralar da kulüplerden tahsil edildiğine göre, aynı kişilerin yeniden tribüne oynamasının önü açık demektir."
Gerektiğinde hakim kararıyla kulüp yöneticiliğinden düşürmenin ve süreli-süresiz lisans iptallerinin sağlanması gerektiğini kaydeden İncealan, "Herkes kapısının önünü süpürmediği müddetçe bu olaylar kesinlikle son olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...