Meclis'te 'Çağlayan' tedbirleri

Meclis'te 'Çağlayan' tedbirleri

GÜNDEM Haberleri

Savcı Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından başlayan 'güvenlik' tartışması TBMM'ye sıçradı. Meclis güvenliğine, birçok ek tedbir geliyor…

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Seçim nedeniyle tatile giren TBMM'de toplanan son Başkanlık Divanı, yeni döneme yönelik önemli kararlar aldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı'nın ana gündemi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı yumruklu saldırının ardından da çok tartışılan "güvenlik tedbirleri" oldu. nbsp;
KARTLARA KISITLAMA
Meclis'e ait özel giriş kartlarının 'Amacı dışında kullanıldığının' tespit edildiği gerekçesiyle, giriş kartı verilen kişi sayısına sınırlama getirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, 9 bin kişinin kullandığı özel giriş kartlarının sayısı 6 bine düşürülecek. Daha önce siyasi partilerin bazı teşkilat yöneticileri ile bürokratlara verilen kartlar iptal edilecek. Sadece il ve ilçe belediye başkanları ile bazı bürokratlara bu kartlardan verilecek. Milletvekillerinin giriş kartı kontenjanına da kısıtlama getirildi.
ODALARA EK GÜVENLİK
Öte yandan, TBMM'ye giren araçlara verilen giriş kartları da bundan sonra fotoğraflı olacak. Milletvekili araçlarını başkasının kullanmaması için aracın ön camında o milletvekilinin fotoğraflı giriş kartı bulunması zorunlu tutulacak. Ayrıca kapalı otoparkta bir aydan fazla sürede kalan araçlar çekilecek.
Milletvekillerinin kullandığı odalarla ilgili yeni güvenlik tedbirleri de devreye sokuluyor. Bu kapsamda, mesai bitiminde görevli personel milletvekilinin odasını kontrol ederek kilitleyecek. Bütün odaların yedek anahtarları bina girişlerindeki kontrol noktalarındaki bir dolap içinde saklanacak. Mesai saatleri dışında anahtarı yanında olmayan bir milletvekilinin odası sadece kendisinin nezaretinde açılabilecek.
PERSONELE GÜVENLİK TARAMASI
TBMM'de sözleşmeli veya taşeron firmalar aracılığıyla çalışan personelle ilgili olarak yapılan güvenlik ve arşiv taramasında olumsuz bilgi ortaya çıkarsa, Meclis Başkanı bu personelin görevine son verebilecek.
Başkanlık Divanı toplantısında, eski Meclis başkanlarına TBMM kampüsü içinde tahsis edilen makam odalarında kendilerine yardımcı olacak 3 personel görevlendirilmesi de kararlaştırıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...