İhsanoğlu sürprizi!

İhsanoğlu sürprizi!

GÜNDEM Haberleri

Köşk seçimlerinde muhalefetin adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP'nin teklifini reddetmişti, ancak Bahçeli'yi geri çevirmedi.

MHP'nin YSK'ya sunduğu milletvekili adayı listesinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu süprizi yaşandı. Daha önce CHP ve MHP'nin milletvekili adaylığı teklifi götürdüğü ve teklife ret cevabı verdiği iddia edilen İhsanoğlu, MHP'nin İstanbul 2. Bölge 1.sıradan adayı olarak gösterildi. En son 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevini yürüten ve aday adaylığı ile büyük şaşkınlığa neden olan eski merkez bankası başkanı Durmuş Yılmaz da MHP'nin Uşak'tan 1. sıra adayı oldu. Bir dönem Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olarak yarışa giren, daha sonra MHP'den ihraç edilen ve 2010 yılında yeniden partiye geri dönen Ümit Özdağ, Gaziantep'ten 1. sırada aday gösterildi. Yüce divanda yargılanan bir diğer eski muhalif Koray Aydın ise Trabzon'dan yine 1. sırada aday gösterildi. Tuğrul Türkeş Ankara 1.bölge 1. sıradan aday olurken, Meral Akşener, İstanbul 3. bölgede 1. sıradan, Semih Yalçın İstanbul 1. Bölge 1. sıradan, Oktay Vural İzmir 1. bölge 1. sıradan, Celal Adan nbsp;İstanbul 2. bölge 2. sıradan aday oldu. Kadın adaylardan Ruhsal Demirel Eskişehir 1.sıradan aday gösterilirken, Zuhal Topçu Ankara 1.bölge 2.sıra adayı oldu. CHP'li Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal Ankara 1.bölge 4.sıradan aday gösterildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...