ABD'den Suudi Arabistan'a silah yardımı

/ Kaynak: AA
ABD'den Suudi Arabistan'a silah yardımı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken, Yemen'deki operasyonların öncülüğünü yapan Suudi Arabistan'a silah gönderimini hızlandırdıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, Yemen'de Husilere karşı yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde Suudi Arabistan'a silah gönderimini hızlandırdıklarını belirtti. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD Büyükelçiliği'nde temasları hakkında toplantı yapan Blinken, Yemen'deki operasyonlara ilişkin de açıklamalarda bulundu. Operasyonlara öncülük yapan Suudi Arabistan'ın, Yemen'de Husilere ve müttefiklerine güçlü bir mesaj gönderdiğini ifade eden Blinken, Husilerin ülkede kontrolü zorla ele geçiremeyeceklerini vurguladı. Blinken, "Suudi Arabistan'ın çabalarına destek olarak, silah gönderimini hızlandırdık, istihbarat paylaşımımızı artırdık ve Suud operasyon merkezinde ortak koordinasyon planlama hücresi kurduk" diye konuştu.
Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren da Blinken'ın sözlerine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin halihazırdaki mevcut siparişleri de içeren müttefiklerine yönelik mühimmat yardımında bulunmayı düşündüğünü dile getirdi. Warren, "Bunlar, müttefik uluslarımız tarafından yapılan mevcut siparişler ve mühimmatların tükenmesine bağlı yeni isteklerin birleşimi" ifadesini kullandı.
Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...