Lübnan'dan Suudi Arabistan'a 'Nasrallah özrü'

/ Kaynak: AA
Lübnan'dan Suudi Arabistan'a 'Nasrallah özrü'

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan Enformasyon Bakanı, Lübnan resmi televizyonunda Suudi Arabistan'ı eleştiren röportajın yayınlanmasından dolayı özür dilediği ileri sürüldü.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Cureyc, Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçisi Ali bin Avaz Asiri'yi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin Suudi Arabistan'ı eleştiren konuşmasının, Lübnan devlet televizyonunda yayınlanmasından ötürü telefonla arayarak özür diledi. Cureyc'in, Büyükelçi Asiri'ye, "Lübnan'ın resmi basın kurumları, Suudi Arabistan yönetimi ve yetkililerini takdir etmeye özen gösteriyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için sorumluların hesaba çekileceğine söz veriyorum" dediği belirtilen haberde, Lübnanlı bazı hükümet yetkililerinin yanı sıra bazı siyasi ve yazarların da Asiri'yi aradığı ve açıklamaları kınadığı ifade edildi.
Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın, dün akşam Suriye rejimine ait el-Ahbariyye televizyonuna verdiği ve operasyona ilişkin Suudi Arabistan yönetimine eleştiriler yönelttiği röportajı yayınlamıştı. Nasrallah, konuşmasında şunları söylemişti:
"Suudi Arabistan'ın Yemen'deki yenilgisi büyük olacak ve bu kraliyet ailesine yansıyacak. Yemen'in Suudi Arabistan'ın kontrolünden çıkması, Amerika'nın kontrolünden çıkması demek. Bu nedenle operasyonu bugün Suudi Arabistan-ABD saldırısı olarak görüyoruz. Suudi Arabistan, Suriye, Irak ve Lübnan'da çatışmaların devam etmesi için para ödüyor. Bu işi meşru göstermek için de elinde basın ile para ve fetva için de hocaları var. Aracılar üzerinden Yemen'e karşı yürüttüğü savaşların tamamını kaybettiği için direkt müdahale etmeye başladı. Yemen içindeki eller (Suudi Arabistan'ın) hedefi(ni) gerçekleştiremez. Husilerin Suudi Arabistan'a diyalog görüşmelerine gitmesi durumunda bu boyun eğmek ve teslim olmak demektir."
Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husiler Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmiş, bunun üzerine Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" hava harekatına başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...