Cevad Zarif, Yemen için Umman ve Pakistan yolunda

/ Kaynak: AA
Cevad Zarif, Yemen için Umman ve Pakistan yolunda

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Umman ve Pakistan'a birer günlük ziyarette bulunmak üzere başkent Tahran'dan ayrıldı.

İlk olarak Umman'ı ziyaret edecek olan Zarif'in, temaslarının ardından bu akşam Pakistan'a gideceği belirtildi. Zarif'in iki gün sürecek Umman ve Pakistan ziyaretlerinde başta Yemen olmak üzere bölgesel konuların ele alınacağı belirtiliyor. Zarif'in ziyareti, ülke basınında, Tahran yönetiminin 5+1 ülkeleri ile nükleer müzakerelerde mutabakata varmasının ardından yeniden bölgesel diplomasi faaliyetlerine başlaması olarak yorumlandı. Pakistan Savunma Bakanı Muhammed Asıf, Suudi Arabistan'ın, kendilerinden Yemen'e yönelik olası kara harekatına katkıda bulunmalarını istediğini açıklamış ve konu, Pakistan parlamentosunun dün yapılan oturumunda ele alınmıştı.
Tahran'a dün resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani arasındaki görüşmede, Yemen'deki gelişmeler ele alınmış, Yemen'de barış ve istikrarın sağlanması için iki ülke arasında ortak çalışma yapılması konusunda mutabık kalındığı belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...