Terör örgütü Yermuk Mülteci Kampı'ndan 200 Filistinli'yi kaçırdı!

/ Kaynak: AA
Terör örgütü Yermuk Mülteci Kampı'ndan 200 Filistinli'yi kaçırdı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk Mülteci Kampı'na DAEŞ'in saldırı başlattığı 1 Nisan'dan beri 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

"Filistin'in Sesi Radyosu"na konuşan Suriye'deki Filistin mülteci kamplarından sorumlu Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi ve Suriye'deki Filistin heyetine başkanlık eden Ahmed el-Mecdelani, başkent Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'ndaki duruma ilişkin bilgi verdi.
Mecdelani, "DAEŞ ve Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı günden bu yana 27 Filistinli hayatını kaybetti, 75 ila 200 arasında Filistinli kaçırıldı" dedi. Güvenliğin olmaması nedeniyle kampla ilgili verilerin dakik olmadığını söyleyen Mecdelani, çatışma alanının son 48 saat içinde genişlemesi nedeniyle DAEŞ'in gerilediğini ve kampın bazı bölümlerinin kurtarıldığını kaydetti.
-FKÖ: Esad yönetimiyle anlaştık
Suriye'deki temaslarına ilişkin değerlendirmede bulunan Mecdelani, Esad yönetimiyle anlaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Dün Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal el-Mikdad ile biraraya geldik. Kamptan ayrılan Filistinliler için güvenlik koridoru ve yeni barınma merkezleri sağlanması, gıda ve ilaç yardımı yapılması konularında anlaştık"
Sosyal İşler Bakanı Kinda el-Şammat ile yarın görüşeceğine işaret eden Mecdelani, "Topraklarında egemen olan Suriye hükümetinin kararlarını destekliyoruz. Suriye hükümeti kesinlikle Suriyeli ve Filistinli vatandaşlarına emniyet ve güvenlik sağlanmasıyla ilgili" ifadelerini kullandı.
Başkent Şam'ın 10 kilometre güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, ülkedeki iç savaş öncesinde 180 bini Filistinli olmak üzere yaklaşık 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin civarında olduğu bildiriliyor.
DAEŞ militanlarının 1 Nisan'da kampı basmasının ardından, aralarında Eknaf Beyt el-Makdis ve Filistin Halk Komiteleri güçlerinin de bulunduğu gruplar ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son çatışmalar, rejimin ablukası nedeniyle zaten zor koşullar altında olan kampta büyük bir insani krize yol açtı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...