Suudi general Asiri: 'İran ve Hizbullah, Husiler'i eğitiyor'

/ Kaynak: AA
Suudi general Asiri: 'İran ve Hizbullah, Husiler'i eğitiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Operasyon Sözcüsü Tuğgeneral Asiri: 'Yemen'de bulunan İranlıların çoğu, Husilere destek veriyordu ve şu anda onlara eğitim veriyor.'

Yemen'de, Husilere yönelik hava harekatını yürüten koalisyonun Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, ülkede bulunan İranlıların, operasyonun hedefindeki Husilerle aynı sonuca katlandıklarını söyledi. Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki askeri karargahları imha etmek istemediklerini belirterek, yetkilileri "meşruiyetin etrafında" toplanmaya çağırdı. Asiri, "Yemen meşru hükümetine bağlılıklarını ilan ederek toplumun çıkarını birey çıkarlarına tercih eden askeri yetkililer vardır. Meşruiyete baş kaldırmış komutanları da bunları örnek almaya davet ediyoruz" dedi.
İran Deniz Kuvvetleri'nin, Aden Körfezi ve Babu'l-Mendeb Boğazı'na lojistik destek gemisi ve destroyerlerden oluşan askeri filo göndermesine ilişkin Asiri, şunları söyledi:
"Uluslararası karasuları, İran dahil bütün ülkelerin deniz kuvvetlerine açıktır. Ancak bölgesel karasuları koalisyon güçlerinin kontrolündedir ve bize karşı herhangi bir ihlal gerçekleşmemiştir. Koalisyon güçleri, Yemen halkına zarar verecek herhangi bir girişim veya oradaki militanlara yapılacak herhangi bir yardıma karşılık verme hakkına sahiptir."
Asiri, İran'ın Yemen'deki vatandaşlarını tahliye etmesine yönelik talepte bulunmasına yönelik soruya ise "İran, vatandaşlarını tahliye etme yönünde herhangi bir talepte bulunmadı. Yemen'de bulunan İranlıların çoğu, Husilere destek veriyordu ve şu anda onlara eğitim veriyor. Dolayısıyla Husilerle aynı sonuca katlanıyorlar" yanıtını verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...