İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Pakistan'da

/ Kaynak: AA
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Pakistan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif, temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tarafından kabul edildi.

Pakistan Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ikili görüşmede Ortadoğu ülkelerindeki durum ve Yemen'deki krizin ele alındığı belirtildi. Başbakan Şerif'in Yemen'deki krizin diplomatik yollarla bir an önce çözüme ulaştırılması ve ateşkesin sağlanması gerektiğine vurgu yaptığı, Bakan Zarif'e Türk liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Bakan Zarif'in de Yemen'de ateşkes sağlanması için yapılabilecek yardım ve önerilerini Başbakan Şerif ile paylaştığı kaydedildi. Diğer yandan Zarif, Navaz Şerif ile görüşmesinin ardından Ravalpindi şehrindeki Genelkurmay Karargahında Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif ile bir araya geldi. Bölgesel konular ve Pakistan-İran sınır güvenliği işbirliğini içeren mevzuların ele alındığı görüşmede, Müslümanların birliğinin korunması için fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Bakan Zarif'in, Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan'da Talibana karşı sürdürdüğü operasyonda elde ettiği başarılardan dolayı Rahil Şerif'i takdir ettiği ifade edildi. Zarif, dün başladığı Pakistan temasları çerçevesinde Pakistan Başbakanı'nın Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Danışmanı Sartaj Aziz ile bir araya gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...