Litvanya'da canlı bomba korkusu

/ Kaynak: AA
Litvanya'da canlı bomba korkusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Vilnius da başkanlık sarayı yakınında bir kişinin kendisini bombayla havaya uçuracağı şeklindeki tehdit etrafta korku ve paniğe neden oldu.

Başkanlık Sarayının önünde akşam saatlerde ağır bir bavulla yürüyen ve kimliği belirlenemeyen bir erkek, kendisini havaya uçurmakla tehdit ederek çevresindekilere korku yaşattı. Yaşanan olay üzerine ambulans, polis ve terörle mücadele timi devlet başkanlığı sarayı "Aras"ın önüne geldi. Zanlı ile sürdürülen iki saate yakın görüşmeler sonuç vermeyince polis operasyon başlattı. Operasyon sonrası bombalı saldırıyla çevreyi tehdit eden kişi göz altına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olay esnasında Başkanlık Sarayı'nda bulunanlar binadan hızla tahliye edilirken, Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskayte'nin bu sırada sarayda olmadığı öğrenildi. Ayrıca sarayın yan tarafında bulunan Vilnius Üniversitesi'ndeki öğrenciler ve çalışanları da hızla bölgeden uzaklaştırılırken, civarda bulunan sokaklar da polis tarafından trafiğe kapatıldı.
Emniyet Müdürü Kestutis Lancinskas gözaltına alınan kişinin bavulunda bomba bulunmadığı ve ruhsal durumunun bozuk olduğunu belirterek, "33 yaşında olduğu öğrenilen şahsın kimliğini ve olayı gerçekleştirme nedenlerini araştırıyoruz. Kendisinin geçmişte herhangi bir vukuatı bulunmuyor." dedi.
Lancinskas ayrıca, Litvanya'da ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını da sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...