Gazzeli minik jokeyin büyük hayali

/ Kaynak: AA
Gazzeli minik jokeyin büyük hayali

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in saldırılarında 'savaşın gölgesinde' büyüyen Gazzeli çocuklar, kısıtlı imkanlara rağmen gösterdikleri başarılarla kendini ispatlamaya çalışıyor.

Gazze'de uluslararası yarışmaları hedefleyen çocuklardan biri de 7 yaşındaki Hella el-Betravi. AA muhabirine konuşan minik jokeyin antrenörü Ahmed Abdul'al, Betravi'nin çok yetenekli bir çocuk olduğunu söyledi. Minik Hella'nın antrenmanlarını aksatmadığını ve yaşıtlarına nazaran başarılı bir performans sergilediğini vurgulayan Abdul'al, "Hella, Filistin'deki en küçük jokey, yaşının küçük ve bedeninin zayıf olması dolayısıyla başlangıçta 50 santimetrelik engellerden atlattık ancak kısa zamanda 1,5 metrelik engelleri de aşmayı başardı" dedi.
Baba Kemal el-Betravi de kızının yaklaşık bir yıldır bu sporla ilgilendiğini belirterek, "Bizim ailede herkes at biner ama hiçbirimiz Hella'nın yaşında başlamadık. Ata binerken hiçbir korku ve endişe taşımıyor" diye konuştu.
- "En büyük hayali Guinness Rekorlar Kitabı"
Çok sevdiği "Ziynet" isimli atının yanında poz veren Betravi ise en büyük hayalinin "Filistin'i uluslararası yarışmalarda temsil etmek ve adını en küçük jokey olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmak" olduğunu dile getirdi.
Ata binmekten büyük keyif aldığını ifade eden Betravi, bu konudaki en önemli destek ve teşviki öncelikle anne ve babasından sonra da antrenöründen aldığını anlattı.
İsrail'in, Gazze'de 2007 yılından bu yana uyguladığı ablukadan gerekli ekipman ve imkanlar sağlanamadığı için sportif faaliyetler de olumsuz etkileniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...