Teröristler askeri üssü işgal etti, Suudi Arabistan anında vurdu

/ Kaynak: AA
Teröristler askeri üssü işgal etti, Suudi Arabistan anında vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husi) militanlarının Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı '35. Tugayı' ele geçirdiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi militanlar, Taiz'in batısındaki askeri birliğe ağır silah ve tanklarla saldırdı. 3 askerin öldüğü, militanlardan da ölü ve yaralıların olduğu aktarılan çatışmanın ardından askerlerin çekildiği tugay, Husilerin kontrolüne geçti. AA muhabirinin görüştüğü bir askeri yetkili, bu gelişmelerin ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husilerin ele geçirdiği 35. Tugayı bombaladığını ve bölgeden dumanların yükseldiğini kaydetti.
Hadi yönetiminin çağrısıyla, "Husilerin ülkedeki ilerleyişini engellemek üzere" Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatının dün akşam sona erdiği açıklanmıştı.
Operasyonunun Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetinin talebi üzerine hava harekatının sonlandırıldığını ve artık Yemen halkı için "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağını belirtmişti. Asiri, "Umuda Dönüş operasyonu, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor" ifadesini kullanmıştı.
Sözü edilen operasyonunun hedefleri arasında, "Husilerin askeri operasyonlarına karşı koyma ve kamplardan ya da yurt dışından kaçırılan silahların kullanılmasına izin vermeme"nin de yer aldığı kaydedilmişti.
Operasyonun dün sona erdiğinin açıklanmasından yaklaşık 2 saat sonra, koalisyona bağlı uçakların, başkent Sana'nın kuzeyindeki El-İstikbal askeri kampını vurduğu ileri sürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...