Irak'ta Sadr hareketi, meclisin feshini istedi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Irak'ta Sadr hareketi, meclisin feshini istedi

Dünya Haberleri  / AA

Irak'ta Şii lideri Mukteda Sadr'a bağlı hareket, Irak Milli Meclisinin feshedilmesini ve yeni seçimlerin yapılmasını istedi.

nbsp;Sadr hareketine bağlı Irak Milli Meclisindeki El Ahrar grubu, yaptığı yazılı açıklamada, meclisin feshini ve erken seçimlere gidilmesini talep etti. El Ahrar grubunun meclisteki başkanı Baha El Araci'nin sözlerine yer verilen açıklamada Araci, bir parçası oldukları ve meclisin içindeki en büyük siyasi blok olan Ulusal İttifak'ın içinde bu konuyu tartışmaya açacaklarını söyledi. Araci, gelecek dönemin ülkede ulusal egemenliğin sağlanmasını engelleyen bir sürü sorunla dolu olduğunu ve bununla, ancak meclisin feshi ve erken seçime gidilmesiyle baş edilebileceğini belirtti. Bu arada, Sadr hareketinin talebine destek verici açıklama Meclisteki ikinci büyük gruba sahip olan eski Başbakan Eyad Allavi başkanlığındaki El Irakiye blokundan geldi. Irakiye'nin sözcüsü Meysun Demeluji, Sadr hareketinin talebini desteklediklerini, meclisin feshi ve erken seçimlere gidilmesinin, ülkeyi içinde bulunduğu krizden çıkarabileceğini bildirdi. Demeluji, "Sadr hareketinin bu isteği, ülkeyi kötü yönetme ve güvenlik alanında yaşanan sıkıntılar sebebiyle geldi" dedi.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...