İşgalci İsrail, Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail, Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusunun Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih beldesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle bir Filistinlinin evini yıktığı bildirildi.

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Nebi Salih beldesinde 1967 işgalinden önce inşa edilen ve uzun süredir ihtar gönderilen bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı belirtti. Söz konusu bina dışında 13 eve daha ihtar geldiğinin ifade edildiği açıklamada, yıkımın yapıldığı alanda toplanan Filistinlileri dağıtmak için İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığı ve havaya ateş açtığı ifade edildi. İsrail yönetimi, yıkımlara ilişkin henüz açıklamada bulunmadı. 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria İsrail işgaline uğradı. Kasım 1967'de çıkan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 242 sayılı kararıyla İsrail'e "işgal edilen topraklardan" çekilme çağrısı yapıldı. Ancak Tel Aviv yönetimi işgalini günümüze kadar sürdürdü. İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve güvenlik yönetimi İsrail'e verilmişti

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...